Merhaba arkadaşlar geçen sene kalabalık bir grup ile gittiğimiz meteor yağmuru bizleri büyülemişti.Bu yıl yine aynı tarihte bu şölen iki katına çıkacak ,saatte daha çok meteorun görüleceğini söyleyen bilim adamları bu şöleni şehir ışıklarının en az olduğu yerlerde izlememizi tavsiye diyor.Bizler de Antalya’da en iyi gözlem yerlerinden olan saklıkent’i seçtik.
Geçen senede bizlerle olan Gökyüzü Fotoğrafçısı ( Astrophotographer ) Mustafa Erol Yine bizlerle olacak.Gökyüzü ile çok yakından ilgilenen Mustafa Erol Nasa dahil birçok yere fotoğrafları ile destek olmuş durumda önemli bir fotoğrafçı…
Yanında bizler için getireceği Teleskop ile ayrıca Gökyüzünde gezegenleri ve ayı daha yakından göreceksiniz.Buradan tekrar kendisine bizlerle olacağı için teşekkürlerimizi iletiyoruz.
 
Sadece Meteor yağmurunu fotoğraflamak ile kalmayacağız aynı zamanda samanyolu çekimleri,yıldız pozlama çekimleri ve timelapse çekimleri de gerçekleştireceğiz.
 
Konusunda uzman kişlerin sizlere yardım da edeceği bu güzel etkinlikte fotoğraflarımızı kusursuz çekmemiz için bazı ekipmanlara ihtiyacımız olacak.
Bunlar başta tabiki profesyonel DSLR bir fotoğraf makinası,sağlam bir tripot ve uzaktan kumanda olacak.
Orada bizlere başka neler lazım kısaca bahsedelim,ağustos ayı olmasına rağmen bu bölge nispeten serin oluyor,ona göre gerekli giysileri giymeniz de fayda var,spor ayakbakı da işinizi görecek ayakkabı çeşidi olarak belirtebiliriz.Yere sermek için mat ve örtü sizler için çok faydalı olacaktır.El feneri de mutlaka yanınızda olması gerekenler arasında.Yanınızda termos ile çay kahve ihtiyacınızı giderebilir ufak atıştırmalıklarda yanınızda bulundurabilirsiniz.
 
Bu güzel gökyüzü şöleninde hepbirlikte olmak dileğiyle…
 
Buluşma yeri : ANFOK
Buluşma tarihi : 12.08.2016
Buluşma saati : 19:30
Dönüş saati : 04:00
Yol güzergahı üzerinden de sizleri alacağız… ( ANFOK,Doğu garajı,markantalya,güllük aydın kanza,sigorta çallı dokuma,otogar kavşağı,öğretmen evi,5m migros,il sağlık müd.türkay otel,hurma)
Gezi maliyeti ANFOK Üyelerine 30 TL üye olamayanlara 40 TL dır.
Mutlaka kayıt için bize ulaşıp,isminizi yazdırmanız gerekmektedir.
Bilgi ve kayıt için : 0 242 242 03 82 / 0 538 068 51 15

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir